Mother Tongue – Konst och yttrandefrihet!

Stillbild från videoanimering, 2009.Konstnär: CANAN, Verk: Exemplary,

Utställningen Mother Tongue visas under större delen av februari på Karlstads universitet.

Det är en vandringsutställning som vi har fått låna från Sveriges konstföreningar, och det handlar om sju videokonstnärer från Turkiet som har bjudits in. De representerar den spännande konstscen som utvecklats i landet de senaste 20 åren. Konstnärerna är motiverade av den rådande politiska situationen i Turkiet, där yttrandefrihet och rörelsefrihet är begränsad, inte minst för kvinnorna.

Arrangörer är Värmlands konstförening, Kultur på Kau, Nätverket Demokratins gränser och Konstfrämjandet.

Utställningen visas 1–23 februari kl 9-18.

Tisdag den 13 februari kl 16 ordnas ett diskussionsmöte om konstens och kulturens roll för yttrandefriheten.

Utställningen och mötet äger rum i lokal 3C314, samlingssalen vid Studenthälsan. Den når du genom att gå in genom universitetets huvudentré vid biblioteket, fortsätta uppför trappan, gå rakt fram genom glasgången och café Gläntan, och svänga höger därefter. Pilar visar vägen. Det första av de sju videoverken visas redan i Gläntan.

Alla intresserade är välkomna!