Kom och se lekfull teater om konst

Värmlands Konstförening har tillsammans med Karlstads Riksteaterförening bjudit hit ett litet teaterkompani för en kombinerad föreställning/föreläsning om den lekfulla konstformen dadaismen, som blomstrade för cirka hundra år sedan.

Boka alltså in torsdag 18 oktober för en rolig, lärorik och förhoppningsvis trivsam kväll på Bar Teatral i Nöjesfabriken, Karlstad. Klockan 18.30 börjar evenemanget.

MaMa Dada heter föreställningen, som beskrivs så här:

En musikalisk och lekfull föreställning kring några inspirerande, framstående, genialiska konstnärinnor inom dadaismen. De ville förändra världen och konsten, men ville inte låta sig kategoriseras som "kvinnliga" konstnärer. De ville fullfölja sina drömmar och göra sina röster hörda. De ville leva på jämlika villkor och kämpade mot marginaliseringen i skuggan av det hyllade, manliga "konstnärsgeniet".

Skådespelarna heter Bodil Carr Granlid och Therese Stenshäll, regissören Marie Öhrn. Läs mer om deras föreställning här: https://www.riksteatern.se/forestallningar/mama-dada/

Innan de träder in på scenen ger Margareta Wallin Wictroin, docent i konst- och bildvetenskap vid Karlstads universitet (och styrelseledamot i Värmlands konstförening), en introduktion till dadaismen.

Entrépriset för allmänheten är 80 kronor, men medlemmar i konstföreningen och teaterföreningen betalar 50 kronor.

Fika finns att köpa, och det blir tillfälle till samtal och diskussioner.

Varmt välkomna!