Vårsalongen i Karlstad 2017

Margita Dahlströms tre verk på väg mot KarlstadSexton konstnärer, boende i eller bördiga från Värmland, hade bjudits in till konstföreningens vårsalong som i år hölls i Karlstad - närmare bestämt i Galleri Konst i Karlstad på Kungsgatan 4. Den hade vernissage lördag 6 maj och pågick till och med 27 maj.
335 besökare räknades in av Konst i Karlstads flitiga gallerivärdar under utställningsperioden. 13 konstverk för sammanlagt 58 700 kronor hittade sina köpare. Fem av dem köpte Värmlands Konstförening själv, för att lotta ut till medlemmarna i slutet av året.
Till våra vårsalonger bjuds alltid in ett antal medlemmar i Värmlands Konstnärsförbund, däribland alla deras senast antagna. Vid urvalet av kompletterande "veteraner" försöker vi få till en intressant blandning av tekniker och stilar.
Årets nykomlingar var de här: Kristina Gullander, Karlstad, måleri, teckning. Nils Johannesson, Filipstad, järnskulptur. Julia Olofsson, Göteborg, måleri, teckning. Kerstin Ronnemark, Växjö, måleri. Ulrika Skog, Karlstad, keramikskulptur. Louise Warnqvist, Hammarö, måleri/collage.
Övriga medverkande: Kristin Andreassen, Karlstad, keramik/skulptur. Niklas Brandow, Västra Ämtervik, måleri. Margita Dahlström, Dyltabruk, måleri. Jörgen P. Karlsson, Karlstad, måleri. Lotta Lagerson, Östra Ämtervik, måleri. Dan Lekberg, Karlskoga, teckning, grafik. Otto Lundbohm, Hamburgsund, glasbild. Johan Magnusson, Karlstad, teckning, grafik. Kristina Mörk, Ulvsby, grafik. Sophie Willers, Karlskoga, torrnål.
Salongen var ett samarbete med Föreningen Konst i Karlstad.

.......................................................................................................

Vernissagen den 6 maj lockade ett hundratal besökare, som även fick chansen att träffa drygt hälten av de deltagande konstnärerna. Här några bilder därifrån! Klicka på dem för förstoring och bildtexter!

Kanske hälften så många minglade med en del av konstnärerna under fredagskvällningen, i huvudsak medlemmar i värdföreningen Konst i Karlstad.