IMG 6274 Copy

Höstsalongen 2017

Höstsalongen i Kristinehamns konstmuseums Kvadraten hade många besökare. Försäljningen gick också mycket bra - ett fyrtiotal verk hittade nya ägare.

138 verk av 77 konstnärer hade valts ut av årets juryman bland 245 inlämnade verk av 89 konstnärer; uteslutande medlemmar i Värmlands Konstnärsförbund. Den enväldige jurymannen heter för övrigt Henrik Persson, bor i Göteborg, är själv konstnär och dessutom huvudlärare i grafik vid Dômen konstskola.

Härutöver visade föreningens fyra stipendiater ett antal verk som de själva valt ut och som visades i ett eget rum mitt i salongen.

KATALOGEN kan du kika i här (genom att klicka på själva ordet).

På stora bilden ovan ses museets chef Andreas Brändström, som välkomnade och invigde salongen den 28 oktober.

Vernissagefotona här nedanför klickar du upp till större format, och får på så vis också text till bilderna.