IMG 8290 Copy

Varierad vårsalong i Mariestad

I samverkan med Mariestads Konstförening arrangerades 2019 års vårsalong 27 april-12 maj. Lokal var Gutenbergshuset, med adress Hamngatan 12 i Mariestad.

18 medlemmar i 100-årsjubilerande Värmlands konstnärsförbund hade inbjudits och tackat ja till att medverka i salongen: Bertil Bengtsson, Karlstad, måleri; Erika Broman, Karlstad, bildbroderi; Christina Brattsand Carlsson, Kristinehamn, skulptur; Jennie Dahlén, Karlstad, måleri; Monica Eliasson, Hammarö, emalj; Benjamin Goss, Molkom, fotografi; Lena Irvall, Göteborg, måleri; Jenny Johansson, Göteborg, mixed media; Bo Jonzon, Lysvik, skulptur; Amanda Karlsson, Göteborg, måleri; Emilia Snövit Kikic, Karlstad, blandteknik; Ingela Larsson, Västra Ämtervik, måleri; Gunnar Lidén, Karlstad, måleri; Annie Lindgren, Fengersfors, skulptur; Karl Lindwall, Skoghall, måleri; Björn Molin, Väse, måleri; Morgan Stenman, Sunne, akvarellcollage; Bo Wadman Larsson, Molkom, måleri.

Redan vernissagen lockade runt hundra besökare, och även under resten av utställningsperioden var besökarna många - och dessutom köpvilliga.

Söndagen den 5 maj åkte för övrigt ett trettiotal värmlänningar på medlemsresa till salongen, med guidad rundvandring i Mariestad och på Vadsbo museum som ytterligare attraktioner.

Klicka på bilderna i galleriet för förstoring och bildtexter!