Thors sjlvportrtt CopyHär är alla våra konstnärsporträtt

Alltsedan 1941 har Värmlands Konstförening varje år bett en konstnär ur Värmlands Konstnärsförbund att teckna, måla eller på annat sätt framställa ett självporträtt, vilket sen mångfaldigats för utskick till konstföreningens medlemmar. Thor Fagerkvist (bilden) var först ut. Originalen skänks till Värmlands Museum. Under höstsalongsveckorna 2019 visades hela samlingen i Cyrillushuset.

Klicka HÄR för en summarisk presentation av konstnärerna - deras teknik och bakgrund, geografiskt och i fråga om konstnärlig utbildning (dock undantaget enskilda studier, studieresor med mera).

Och här nedan alla porträtten, så som de hängde på Värmlands Museum under jubileumssalongen. Klicka upp för större storlek, Blänk i fotografierna var ofrånkomligt; dålig skärpa ber vi om ursäkt för. Hur många konstnärer känner du igen?