Välkommen att ansöka till årets värmländska höstsalong på Kristinehamns konstmuseum!

5 oktober till 24 november blir tiden för årets värmländska konsthändelse, nämligen höstsalongen 2024. I år är salongen bara öppen att ansöka till för medlemmar i Värmlands konstnärsförbund. Det utrymme som står till vårt förfogande i Kristinehamns konstmuseum är liksom tidigare utställningssalarna i Panncentralen.

Varje konstnär kan lämna upp till tre verk för bedömning. Inget konstverk får vara äldre än två år. Verken ska vara till salu.

Liksom de senaste åren genomför vi en helt digital hantering av salongsansökningar och
juryarbete. Så här går det till:
anges:
Namn, postadress, mejladress, telefonnummer, samt:
Verk 1: Titel, teknik, mått, pris
Verk 2: Titel, teknik, mått, pris
Verk 3: Titel, teknik, mått, pris

Vid behov kan du komplettera med ytterligare upplysningar om verken. Till exempel, om du vill
visa grafik eller foto och har en upplaga till salu kan du uppge det, liksom pris med och utan ram.
Till mejlet bifogas foton av verken, benämnda med först konstnärens namn, därefter verkets titel.
Skulpturer och installationer kan förstås kräva flera foton för en rättvis bedömning. Bilderna bör
vara 1-2 MB stora, i filformaten JPEG eller PNG.

Jurybedömningen görs av en därtill kvalificerad juryperson, som inte är bosatt eller verksam i
Värmland. Alla konstnärer meddelas snarast därefter resultatet per mejl, sms eller post.

De antagna verken lämnas sedan in till Kristinehamns konstmuseum 20 eller 21 september, kl.
13-16.

Observera att deltagande i höstsalongen förutsätter att du är medlem i arrangerande Värmlands Konstförening.
Den som inte redan är medlem måste alltså betala in årsavgiften 150 kronor på bankgirokonto
5509-7661 eller via Swish till nummer 123 440 45 21, för att ansökan ska bli giltig. Ange
”Medlemsavgift” på inbetalningsavin.

073 930 79 48 (ordf. Margareta Wallin Wictorin).

Fullständig inbjudan finns även på denna sida i pdf-format, samt kommer att mejlas ut till alla medlemmar i Värmlands konstnärsförbund.